Mina bästa bröllopsbilder 2017

dec 31, 2017

Best of vintageandwedding 2017

Mina bästa bröllopsbilder under 2017 enligt mig är……….för många! Det är alltid svårt att välja ens favoritbilder, i många fall får man ta bort de bilderna som kanske fotografiskt känns bäst. För de betyder inte alltid mest. De mest betydande bilderna brukar vara gruppbilder, bilder på familj och vänner samt från vigseln, där det visas mycket äkta känslor. Inte fina porträtt i motljus eller förtjusande detaljer på dukningen. Men jag vill gärna visa båda delarna. Det är ju på de “finare” bilderna jag får nya bokningar, men sen är det de mer “äkta” bilderna som får betydelse för brudparet i längden. I år har jag haft ett bra bröllopsår. Lagom många bröllop, och många av dem var helt i min stil. Avslappnade, lite retro, fina miljöer och trevliga människor. Det är nästan viktigast för mig att man klickar, att jag och brudparet känner förtroende för varann och att det mer känns som att hänga med en vän än att bli fotograferad av en fotograf. Det ska vara roligt och trevligt att ha mig med under dagen, man ska helst minnas fotograferingstimmarna som ett kul moment under dagen och inte ett stelt måste. Och det hoppas jag att mina brudpar verkligen känner. I år har jag också fått resa lite mer, två norrlandsbröllop fick jag till, och två i kära Värmland. Önskar mig nog ännu mer såna bröllop, jag blir alltid inspirerad av ståtlig natur och att få se hela härliga Sverige. Några bilder i år har satt sig extra på näthinnan. Bilden på Madelen och Krister bakifrån med mörka moln, den bilden såg jag redan när vi körde förbi och fick backa tillbaka till detta underbara ljus och landskap. Det hade precis regnat (är alltid fantastiskt ljus när det regnar) och solen kikade fram med mörka moln i bakgrunden. Solnedgång i Härnösand var underbart, skönaste sommardagen i Järna, liksom septembersol i Stockholms Stadshus. Gabriellas och Pers vigsel kommer jag alltid att minnas, liksom Karin och Emils. Att jag också har gjort mina första stillbildsfilmer känns kul, min första tycker jag är helt ok för att vara första gången. Tack till alla som tagit steget och gift sig och litat på att jag kan föreviga deras dag.

Heléne