Lista på 10 saker att tänka på när man ska hitta bröllopsfotograf

jan 7, 2016

Någon som ska gifta sig i vår eller sommar? Svårt att hitta bröllopsfotograf? Allt fixat förutom just fotograf? Här kommer en lista på de 10 viktigaste sakerna i samband med val av fotograf och bröllopsfotografering

  1. Hitta en fotograf! Jag har många kollegor och vänner som börjar bli fullbokade i sommar, så mitt första tips är att vara ute i god tid när man ska boka fotograf till bröllopet.
  2. Hitta en fotograf som du gillar! Både vad gäller bilder och personlighet. Ni ska ändå tillbringa många timmar ihop under en av de viktigaste dagarna i livet.
  3. Lägg upp en budget! Fotografer är dyra, men det är en investering! Tänk på vad som finns kvar av bröllopet efter. En skitig bröllopsklänning och en torkad blombukett är väl inget att hänga i julgranen (eller ge bort som present) men bilderna, ja de kommer framtida generationer titta på och förundras!
  4. Planera din dag efter att du pratat med fotografen! Många tänker inte på att det faktiskt krävs en viss tid för att få till bra bilder, porträttsessionen brukar ligga på omkring en timme drygt, och många fotografer har önskemål om tider, beroende på årstid och väder.
  5. Var beredd på det mesta och låt slumpen spela roll! Verkligheten är inte perfekt, och har man föreställt sig något kan det vara svårt att leva med något annat. Regn kan vara väldigt fint på bild,  vind i klänningen eller en hund som går förbi. Ha en backup för om det verkligen inte går att fota utomhus.
  1. Förbered fotografen! Vill ni ta några speciella bilder? Olika grupper på familj och vänner? Säg till i förväg, det är så mycket lättare för oss att göra ett bra jobb!
  2. Ta en paus! Låt fotografen ta några minuter efter middagen till exempel. Kvällsljus på sommaren är både rofyllt, stillsamt och vackert!
  3. Var personliga! Låt personkemin, personligheter eller era intressen speglas i bilderna (och bröllopet). Det finns inget som är så inspirerande som människor, tycker jag själv.
  4. Oroa er inte! Har ni valt rätt fotograf så kommer ni att känna er avslappnade och supersnygga!
  5. Ha kul! Finns inget bättre tips egentligen, även om det låter klyschigt!