En känslosam intim vigsel i Stockholms Stadshus

dec 7, 2017

 

 

En intim känslosam vigsel i Stockholms Stadshus

När Gabriella kontaktade mig kändes allt helt rätt. Hon och Per hade bestämt sig för att det bara skulle vara de två i Stadshuset, en intim vigsel för kärleken och en helg för bara dem. Inget bröllop, med stress och fix och gäster och en massa förberedelser. I all enkelhet hade de gjort sig i ordning  i mycket fin vintageinspirerad klänning och kostym. Detta eftersom de haft ett väldigt tufft år, som innehållit både förväntan, chock och sorg. Men dessa två kämpar ville ändå fira kärleken, på deras eget sätt och villkor. Gabriella, som tyckte att det kanske vore bra att ändå ha några bilder från dagen, kontaktade mig. Att jag fick äran att vara med på den här känslosamma vigseln är ett minne jag kommer bära med mig under resten av livet. Det känns så oerhört privilegierat att få vara med i en sån intim stund och dag. Så är det ju alltid med bröllop, men det är extra speciellt att få vara med när det bara är brudparet närvarande. Och, i detta fall, när det fanns en tung historia i bakgrunden, kändes det mer än någonsin. Det kan ju göra att man blir lite mer nervös, men i mitt fall kändes det bara bra. Jag hade redan innan bestämt mig för att försöka skildra lite av det mörker som funnits med dem under året, så att inte alla bilder är strålande och glada, även om den här dagen var väldigt positiv. För så är det i livet, att även om man har en superbra dag, finns ändå det andra där. Och det ville jag skildra. Det vill jag ofta skildra….Jag hade så roligt och grät och försökte få stadshusets omgivningar att passa in i min berättelse. Och jag tror och hoppas att Gabriella och Per fick en fin dag, en rolig fotoupplevelse och minnen för livet.